Speedgate DR2 Trackless

Speedgate trackless uitvoering

De Speedgate is een snelvouwhekwerk bestaande uit meestal 4 panelen. De panelen vouwen zich naar twee kanten op. De snelheid waarmee dit gebeurd ligt ongeveer op 1 meter per seconde. Dit betekend dat een sparing van 4 meter breed voorzien van een Speedgate in ongeveer 4 seconde geheel geopend of gesloten wordt. De snelheid van een Speedgate komt overeen met de snelheid van een slagboom, echter wanneer de Speedgate gesloten is, dan is de gehele toegang afgesloten. Persoon of voertuig kan de Speedgate niet passeren. De Speedgate is maatwerk. Deze wordt ingemeten op locatie.

De Speedgate DR2 is ontwikkeld om gecontroleerd toegang te verlenen aan voertuigen of personen tot afgeschermde terreinen of ruimtes. De Speedgate DR2 kan in veel verschillende vormen worden besteld. Voor elke situatie is er een geschikte uitvoering van de Speedgate DR2.

Indien er zowel geen bovengeleiding als geen ondergeleiding kan worden toegepast, kan de Speedgate DR2 worden geleverd in een Trackless uitvoering. 

De benodigde vouwende beweging van de Speedgate panelen wordt gerealiseerd door een innovatief systeem. Dit systeem zorgt voor een zeer soepele en gecontroleerde beweging van het Speedgate volgpaneel! 

De Speedgate moet volgens de wet voldoen aan de norm EN 13241-1. Deze norm zorgt ervoor dat de Speedgate geheel veilig is tegen het beknelt raken van personen of lichaamsdelen. Om dit te verwezelijke is de Speedgate voorzien van een aantal veiligheidsvoorzieningen. Zo is de Speedgate standaard voorzien van rubbere veiligheidslijsten en fotocellen (CAT 3). Niet al het beklemmingsgevaar is echter af te schermen met deze voorzieningen. Ook het ontwerp van de Speedgate draagt bij tot een geheel veilig concept.