Speedgate DR1 Speeddoor

Speedgate DR1 bovengeleiding

De Speedgate is een snelvouwhekwerk bestaande uit meestal 4 panelen. De panelen vouwen zich naar twee kanten op. De snelheid waarmee dit gebeurd ligt ongeveer op 1 meter per seconde. Dit betekend dat een sparing van 4 meter breed voorzien van een Speedgate in ongeveer 4 seconde geheel geopend of gesloten wordt. De snelheid van een Speedgate komt overeen met de snelheid van een slagboom, echter wanneer de Speedgate gesloten is, dan is de gehele toegang afgesloten. Persoon of voertuig kan de Speedgate niet passeren. De Speedgate is maatwerk. Deze wordt ingemeten op locatie.

De Speedgate type DR1 is een speedgate van het hoogste niveau. Dit type Speedgate kan continue open en dicht worden gestuurd. Een Speedgate ontwikkeld voor locatie's waar de hoogste eisen worden gesteld aan parkeer- en toegangstechniek.

De Speedgate DR1 kan in verschillende uitvoeringen worden gemaakt. Standaard is deze voorzien van panelen uit koker 80x80 met spijlen uit koker 35x35 (45gr). Voor gevangenissen of andere hoogbeveiligde terreinen kan de Speedgate DR1 worden uitgevoerd met zichtdichte panelen. Staalplaten van 2mm dik worden aan beide kanten van het Speedgate paneel aangebracht en compleet afgelast. Tussen, onder en boven de panelen worden borstels en rubbers gemonteerd om de Speedgate geheel zichtdicht te maken.

Een andere optie is de Speedgate DR1 te voorzien van een inbraakwerendheid pakket. Dit pakket kan worden besteld in de klasse RC3 t/m RC5. 

De Speedgate DR1 kan tevens worden gemaakt met de optie P1. P1 is een norm voor de maximale drukkracht die een gate kan weerstaan in dicht positie. P1 komt overeen met een maximale drukkracht van 3500kg. Ook de optie P0 is mogelijk bij de Speedgate DR1. P0 staat voor een maximale drukkracht van 7500kg.

Op dit moment houden wij ons bezig met de ontwikkeling van een Crash Rated Speedgate. De Speedgate DR1 vormt hier tevens de basis van!

De Speedgate DR1 kan worden gemaakt tot een maximale breedte van 12meter en een maximale hoogte van 5meter. Het totale maximale gecombineerde oppervlak is 60m2!

De Speedgate moet volgens de wet voldoen aan de norm EN 13241-1. Deze norm zorgt ervoor dat de Speedgate geheel veilig is tegen het beknelt raken van personen of lichaamsdelen. Om dit te verwezelijke is de Speedgate voorzien van een aantal veiligheidsvoorzieningen. Zo is de Speedgate standaard voorzien van rubbere veiligheidslijsten en fotocellen (CAT 3). Niet al het beklemmingsgevaar is echter af te schermen met deze voorzieningen. Ook het ontwerp van de Speedgate draagt bij tot een geheel veilig concept.